Månadsarkiv: augusti 2011


Folksam: Krocktest stämmer med verkliga olyckor

Krockbetygen i Euro Ncap stämmer väl med hur säker en bil är i verkliga olyckor. Det visar ny forskning från försäkringsbolaget Folksam. Och risken att dö i en olycka har minskat med 90 procent i bilar från 2005 och framåt jämfört med bilar från tidigt 1980-tal.


Ynnor kommenterar: Skrota luddig elbilspremie

Miljöminister Andreas Carlgrens (C) vill nu att även taxirörelser, bilpooler och biluthyrningsfirmor ska kunna få del av den nya supermiljöbilspremien på 40 000 kronor.
– Men det bästa vore om det ogenomtänkta förslaget skrotades helt, säger Ronny Svensson, vd på oberoende tjänstebilskonsulten Ynnor AB.


Dubbdäcksförbud kan utökas

Större områden än enskilda gator i större städer i Sverige kan få dubbdäcksförbud. Stockholms stad ser ut att bli första kommun att utvidga dagens förbud på Hornsgatan.


Ny Mercedes B-klass

Efter sex år med poänglöst dubbelt golv och konstig sittställning är det dags för en helt omgjord Mercedes B-klass. Bilen är längre, bredare och lägre. Den får nya motorer, nya växellådor, lägre förbrukning och ny säkerhetsutrustning. Svensk debut blir det i november.


NCC-chef fick fängelse

En tidigare chef på NCC i Uppsala dömdes i juli till två år och tre månaders fängelse för grov trolöshet mot huvudman. Enligt tingsrätten i Uppsala har mannen olovligen köpt in varor för nästan 3,4 miljoner kronor.


Slopad rabatt ger utrymme för större bilpremie

Miljöminister Anders Carlgren (C) supermiljöbilspremie räcker till 7 500 bilar, om han får loss ytterligare 100 miljoner. Men om man ser till de försvunna förmånsvärdesrabatterna för elhybrider och etanolbilar 2012, finns pengar till fler premier.