Månadsarkiv: juli 2011


Test: Nya VW Jetta

Nya Volkswagen Jetta är inte längre en fyradörrars Golf. Det är fortfarande en sedan, men nu en helt egen bil, i storlek mitt emellan Golf och Passat. Den bjuder på rymligt baksäte och gigantiskt bagage.


Elbilen dyr för firman – klipp för föraren

Det krävs ett bensinpris på 62 kronor per liter för att de första elbilarna ska vara lönsamma att äga jämfört med motsvarande bensinbil. För tjänstebilsförarna är elbilarna däremot ett klipp. Den som kör över 1 277 mil i tjänsten börjar tjäna (!) pengar. Det här visar Tjänstebilsfaktas uträkningar.


Ynnor Bil 90: Opel och Volvo ökar mest

Opel och Volvo har ökat mest på tjänstebils- respektive privatmarknaden de senaste tre månaderna. Det visar de verkliga försäljningssiffrorna i Ynnor Bil 90, som baseras på uppgifter från Statistiska Centralbyrån (SCB).


BMW 520d blir miljöbil

BMW:s nya 5-serie kommer i en efterlängtad version i höst: 520d sedan Efficient Dynamics Edition får en förbrukning på 4,5 liter diesel per 100 kilometer och ett koldioxidutsläpp på 119 gram per kilometer. Därmed blir den miljöbilsklassad och skattefri i fem år.


Kina-avtal banar väg för tre nya Saabmodeller

Biltillverkaren Saabs ägare Swedish Automobile har nu skrivit på ett bindande avtal om samarbete med sina två kinesiska intressenter, återförsäljaren Pang Da och tillverkaren Youngman. Tillsammans ska man utveckla tre nya produktlinjer: 9-1, 9-6 och 9-7.


Volvo upp och VW ned på mattad marknad

Fordonsmarknaden mattades något i juni. Summan 27 485 bilar är en minskning på 2,8 % jämfört med samma månad i fjol, enligt branschorganisationen Bil Swedens statistik. Volvo går starkt tack vare nya V60 och återupptagen produktion av V70 under 120 gram.


Toyotas laddhybrid beställningsbar

Från och med den 4 juli 2011 är det möjligt att förhandsbeställa Toyota Prius laddhybrid. Bilen går i full produktion vid årsskiftet och de första bilarna levereras till Sverige sommaren 2012.