Månadsarkiv: juni 2011


Mackens bränslepris gäller inte företag

De aviserade pumppriserna på landets mackar gäller inte företag. Bensinkortsrabatterna utgår alltid ifrån bolagens rekommenderade priser, även om summan på pumpkvittot visar ett annat belopp. Resultatet blir att storköpande företagskunder kan få högre literpris än en privatperson, visar Tjänstebilsfaktas granskning.


Saab säljer fastigheter

Saab Automobiles ägare Swedish Automobile säljer i ett villkorat avtal 50,1 procent av aktierna i sitt fastighetsbolag för 255 miljoner kronor till ett konsortium lett av Hemfosa fastigheter, enligt ett pressmeddelande.


Test: Nya Ford Focus

Ford Focus är en mycket populär tjänstebil, främst tack vare den tidiga introduktionen av etanolmotorer. I den nya generationen är det snål diesel som gäller. Den är fortfarande prisvärd, men nu imponerar körglädjen, kvalitetskänslan och säkerhetsnivån också.


Biodrivmedel minskade svenska CO2-utsläpp 2010

Förnybara drivmedel minskade 2010 Sveriges utsläpp av koldioxid med 1,5 miljoner ton, motsvarande 2,5 procent av Sveriges totala utsläpp av växthusgaser. Det uppger drivmedelsbolaget Statoil i sin årliga rapport.


Test: Volvo V60 Drive

Volvo V60 har snabbt efter introduktionen parkerat sig i toppen av försäljningslistan. I maj var den landets fjärde mest sålda bil. Och klättringen har bara börjat. Det kommer miljöbilsklassade V60 Drive (119 g CO2/km) att se till.


Statens bilar missar miljö- och alkolåskrav

Sveriges myndigheter har blivit sämre på att köra miljöbilar och utrusta dem med alkolås, som man är skyldig att göra enligt lag (förutom i vissa undantagsfall). Det visar Transportstyrelsens årliga sammanställning.