Månadsarkiv: maj 2011


Saab återstartar och Volvo nyanställer

Efter mycket ovisshet, ett uppbrutet och ett nytt kinesiskt samarbetsavtal, och ett långt stillestånd, körde Saab igång produktionen i fabriken i Trollhättan igen i förra veckan. Samtidigt nyanställer Volvo 600 personer.


Fogden jagar SEB för bilräkningar

Storbanken SEB slarvar med sina bilar. Hittills har banken fått sex betalningsanmärkningar för parkeringsböter som inte har betalats i tid, skriver tidningen Expressen. Nu jagas banken för en sjunde fordring.


Volvo i topp och botten i kvalitetsmätning

Volvo S40 är bäst tillsammans med Mazda 3 och Toyota Avensis. Volvo XC90, Renault Espace och Chrysler Voyager ligger i botten. På fredagen presenterade Bilprovningen sina resultat för tre år gamla bilars första besiktning.


Fiat byggde årets motor 2011

För bara andra gången i historien har en motor mindre än en liter vunnit den prestigefyllda internationella utmärkelsen ”Engine of the year award”. Årets huvudpris gick till Fiat för den helt nyutvecklade 875CC Twinair.


Första femstjärniga elbilen i krocktest

Nissan Leaf är första elbil att få fem stjärnor i Euro Ncaps krocktest. Övriga bilar som testades med högsta betyg i denna omgång är Citroën DS4, Ford Focus, Lexus CT200h, Peugeot 508 och Volvo V60.


Test: Peugeot 508

Vilket lyft! Nya Peugeot 508 är en fullträff. Den tar på allvar upp kampen med klassledande VW Passat. Tjänstebilsfakta har provkört och hittar få fel.


Tvingas betala bilförmån för fyra bilar samtidigt

En person som inte förde körjournal för företagets bilar, tvingas betala bilförmån för som mest fyra bilar samtidigt. Företagaren skönstaxeras dessutom för att ha haft fritt drivmedel. Det är resultatet av en dom i Kammarrätten i Göteborg som går helt på Skatteverkets linje.