Månadsarkiv: april 2011


Test: Nya BMW X3

Större, lyxigare, snålare. Det är tanken med nya generationen av BMW:s mellansuv X3. Och den är klart större och mer förfinad än föregångaren. Och hur står den sig i en TCO-jämförelse med konkurrenterna?


Dyr etanolepok mot graven

Etanolsatsningen i Sverige är i praktiken på väg att gå i graven. Den har kostat tillverkarna hundratals miljoner kronor, uppger branschorganisationen Bil Sweden för Tjänstebilsfakta.


Snål Saab matchar BMW 3-serie

Saab klår BMW i en totalkostnadsmatch mellan de två snåldieselversionerna av 9-3 och 3-serie. Det visar Ynnors siffror som Tjänstebilsfakta har tagit fram. Saab 9-3 TTiD4 (180) 119g kostar 6 894 kr och BMW 320d EDE 7 233 kr efter 36 månader och 7 500 mil.


Volvo släpper snålare dieselmotor

I samband med ansiktslyftningen inför modellår 2012 blir Volvo V70, XC70 och S80 först ut att få de nya, uppgraderade dieselmotorerna D5 och D3, berättar Volvo i ett pressmeddelande. Förbrukningen med D5-motorn sänks med upp till åtta procent.


Bakläxa, regeringen! Ynnor kräver nya bilregler snarast

Tjänstebilskonsulten Ynnor ger bakläxa till regeringen efter beslutet att tillfälligt förlänga det nuvarande rabattsystemet för förmånsbilar.
– Kom med ett nytt beskattningssystem snarast! kräver Ronny Svensson, vd på oberoende företagsrådgivaren Ynnor, som samtidigt presenterar en kravlista i fyra punkter inför omgörningen till ett nytt system.


Gul tysk registreringsskylt inte giltig i Sverige

Många väljer att importera bil från Tyskland till Sverige. Om du är en av dem bör du se upp med vilken tysk registreringsskylt du skaffar till bilen när det är dags att köra hem. Vissa tyska registreringsskyltar är nämligen inte giltiga i Sverige.


Ynnor kommenterar: Ingen fara köpa Saab – faran för Saab är pengabristen

Så länge handlarna garanterar restvärdena är det ingen fara att köpa Saab till företaget. Saab kommer sannolikt att överleva den akuta likviditetskrisen, men måste bredda sitt ägande, få en ny vd och bli tydligare på att kommunicera. Och det snabbt. Det menar oberoende företagsrådgivaren Ynnor i en ny rapport, som Tjänstebilsfakta här publicerar i sammandrag.