Årsarkiv: 2011


Öppet brev till miljöministern: Ge oss besked om miljöbilsreglerna nu!

De senaste årens politiska avsaknad av en långsiktig och hållbar bilpolitik måste upphöra. De nya miljöbilsreglerna, som ska införas 2013, har försenats ytterligare. Samtidigt vägrar Centerstyrda Miljödepartementet att svara på frågor om dem. Det är dags för besked! skriver Ronny Svensson, tjänstebilskonsult på Ynnor AB.


Stark prispress på begagnat – VW står sig bäst

Det råder stark prispress på begagnade bilar i Sverige just nu. Mest för Saab, men minst för Volkswagen. Bäst restvärde i procent har Mini och sämst har Seat och Dacia. Det visar exklusiva siffror som analysföretagen Autovista och Bilpriser har tagit fram åt Tjänstebilsfakta.


Krönika: Ge oss nya miljöbilsregler nu!

De senaste årens politiska avsaknad av en långsiktig och hållbar bilpolitik måste upphöra. Centerpartiet måste stänga sin lekstuga och börja agera ansvarsfullt. De nya miljöbilsreglerna, som ska införas 2013, har försenats ytterligare. Samtidigt vägrar Centerstyrda Miljödepartementet att svara på frågor. Det är dags att ge marknaden besked, skriver Ronny Svensson, tjänstebilskonsult på Ynnor AB.


Saab i konkurs – frågor och svar

De bilbyggande Saab-bolagen i Trollhättan har försatts i konkurs av Vänersborgs tingsrätt. Det var bolagen själva som ansökte sedan företagens rekonstruktion misslyckats. Alla räddningsförsök havererade sedan General Motors sagt blankt nej till alla affärsförslag.


Transportbilar har klen säkerhet

Hantverkare kör mer oskyddat i sina yrkesbilar än förare i vanliga personbilar. Det visar försäkringsbolaget Folksams granskning. Anledningen är att bilarna ofta saknar den säkerhetsutrustning som är standard i vanliga personbilar. Hantverkarbilarna får dessutom lägre prioritering än personbilar i Euro Ncaps krocktester.